Díky automatické a přesné regulaci teploty je naše zařízení optimálně vhodné pro šetrnou pasterizaci ovocných nebo zeleninových šťáv. Krátkodobým zahřátím potravin z 60° až 90 °C je většina mikroorganismů bezpečně zničena. Jednoduchá obsluha a digitální displej pro regulaci teploty jsou charakteristickými znaky tohoto pasterizátoru.
Studeně naplněné uzavřené lahve nebo sklenice se umístí do nádrže s vodou. Následně se nádrž naplní vodou. Proces pasterizace je plně automatický na základě nastavitelné teploty a doby udržování tepla.
Parametr | WP100 | WP200 |
---|---|---|
Nominální hodinový výkon [1L lahví/h] | 100 | 200 |
Výkon topení [kW] | 9,0 | 2 × 9,0 |
Elektrické připojení [V/A/kW] | 400/16/9,0 | 400/16/18 |
Plnicí kapacita [1L lahví] | 50 | 100 |
Uzavřené lahve nebo sklenice plněné za studena se posouvají pomocí vozíku na lahve do izolované komory s vodním potrubím nahoře. Automatická regulace teploty se senzorem dohlíží na teplotu vody i produktu. Integrovaná výroba teplé vody probíhá pomocí páry a výměníku tepla. Dodávku páry zajišťuje vlastní parní generátor. Model KKP360 je k dispozici s parním, horkovodním i elektrickým napájením.
Technické údaje:
Uzavřené lahve nebo sklenice plněné za studena se ukládají do komory na europaletách. Standardní elektronické řízení procesu pasterizace zahrnuje nastavení rychlosti ohřevu, požadované teploty pasterizace a požadované doby udržení teploty. Elektronický záznamník teploty podle HACCP pro sledování teploty produktu a teploty komory v čase je standardem. Cirkulaci vzduchu zajišťuje výkonný radiální ventilátor s oběžným kolem z nerezové oceli. Pro nejlepší distribuci páry je vstřikování páry vedeno přímo do vzduchového potrubí.
Technické údaje:
Uzavřené lahve nebo sklenice plněné za studena se ukládají do komory na europalety (maximálně 2 palety). Standardní elektronické řízení procesu pasterizace zahrnuje nastavení rychlosti ohřevu, požadované teploty pasterizace a požadované doby udržení teploty. Elektronický záznamník teploty podle HACCP pro sledování teploty produktu a teploty komory v průběhu času je standardem. Cirkulaci vzduchu zajišťuje výkonný radiální ventilátor s oběžným kolem z nerezové oceli. Pro nejlepší distribuci páry je vstřikování páry vedeno přímo do vzduchového potrubí.
Technické údaje:
Uzavřené lahve nebo sklenice plněné za studena se ukládají do komory na europalety (maximálně 4 palety). Standardní elektronické řízení procesu pasterizace zahrnuje nastavení rychlosti ohřevu, požadované teploty pasterizace a požadované doby udržení teploty. Elektronický záznamník teploty podle HACCP pro sledování teploty produktu a teploty komory v průběhu času je standardem. Cirkulaci vzduchu zajišťují 2 výkonné radiální ventilátory s oběžným kolem z nerezové oceli. Pro nejlepší distribuci páry je vstřikování páry vedeno přímo do vzduchového potrubí.
Technické údaje:
Mobilní předinstalovaný kompletní systém je vybaven účinným kotlem, výměníkem tepla, odstředivým čerpadlem na šťávu a automatickým řízením. Poskytnutá šťáva je čerpána přes tepelný výměník v potrubí pomocí čerpadla na šťávu. Systém sestává ze dvou paralelních trubek: vnější trubkou proudí horká voda s teplotou 80 °C, která odebírá teplo z kotle, zatímco vnitřní trubkou protéká šťáva opačným směrem, což umožňuje její jemné ohřívání.
Nominální hodinový výkon: od 250 do 2000 litrů za hodinu
Krátkodobé ohřevy pasterizují čerstvě vylisované šťávy a likvidují všechny bakterie a kvasinky, což umožňuje přípravu čistého kvašení s kvalitními kvasinkami. Systém lze také použít pro srážení proteinů a stabilizaci zákalu. Studená šťáva je předehřátá ve výměníku šťáva-šťáva a v pasterizátoru je ohřáta na požadovanou teplotu. Po průchodu záchytnou sekcí cca 30 sekund je ohřátá šťáva opět ochlazena.
POUŽITÍ
Krátkodobým zahřátím tekutin na 100 °C jsou mikroorganismy bezpečně zničeny. Pasterizační sestavy jsou navrženy tak, aby ovocné a zeleninové šťávy zůstaly trvanlivé a nepodléhaly zkáze.
FUNKCE
Dodávaná šťáva je čerpána přes trubkový výměník tepla pomocí čerpadla na šťávu. Teplo pro tento systém zajišťuje ohřívací nádoba. Ventil na šťávu se otevře po dosažení požadované teploty a přenese pasterizovanou šťávu do linky Kreuzmayr pro plnění do lahví nebo do systému BAGinBOX.
PROVOZ
Obsluha zařízení je velmi jednoduchá a nevyžaduje žádnou speciální kvalifikaci. Proces pasterizace probíhá automaticky, je vysoce flexibilní a umožňuje nastavení s vysokou přesností.
VÝHODY
Šťávy zůstávají čerstvé až 1 rok
Oběhové čerpadlo
Nádoba pro vyrovnání tlaku
Automatická regulace teploty
Výměník tepla typu „trubka v trubce“